RiTT potvrde

Dokumenta potrebna za izdavanje RiTT Potvrda

Za izdavanje Potvrda o usaglašenosti prema Pravilniku o radio opremi i telekomunikacionoj terminalnoj opremi ("RiTT oprema") potrebno je dostaviti:

  1. Declaration of conformity izdata od strane proizvođača sa navedenom direktivom 1999/5/EC RiTTE ili RED 2014/53/EU i standardima koji se odnose na RF spektar, EMC, Safety.

  2. Ispitne izveštaje (test reports) prema harmonizovanim stadardima koji su navedeni u Declaration of conformity izdatoj od strane proizvodjača.

  3. Popunjen i overen Zahtev za izdavanje potvrde prema Pravilniku za RiTT opremu (u Word formatu).

    Formular pojedinačnog zahteva možete preuzeti ovde

Važna napomena: Pre podnošenja prvog zahteva za izdavanje potvrda prema RiTT Pravilniku, morate nam dostaviti potpisan i overen Ugovor o ocenjivanju usaglašenosti.

Ugovor je tipski, dovoljno je poslati ga samo jednom, pre podnošenja prvog zahtava, ali original nam mora biti dostavljen poštom ili lično. Bez potpisanog ugovora Kvalitet a.d. neće biti u mogućnosti da vam izda tražene dokumente.
Napomena: Nosilac Potvrde o usaglašenosti mora biti pravno lice ili preduzetnik registrovano u Agenciji za privredne registre Republike Srbije ili fizičko lice sa prebivalištem u Republici Srbiji!

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica u vezi navedenog ili oko popunjavanja i podnošenja zahteva, molimo da nas kontaktirate.Dodatne napomene u vezi izdavanja Potvrda o usaglašenosti

Sve dodatne informacije o izdavanju Potvrda o usaglašenosti, zakonskoj regulativi i ostalim pitanjima možete naći ovde.